Хасково

Машинно гласуване ще има в 11 секции в Хасково

Машинно гласуване ще има в 11 СИК в Хасково. Това стана ясно на проведено от РИК обучение на комисиите в зала „Хасково“ на общината.

Секциите са разположени в училищата „Св. Иван Рилски“ и „Шандор Петьофи“.

На обучението присътваха представители на СИК от Харманли и Димитровград, където също ще има по две секции с машинно гласуване.

Избирателите, които имат право на вот в секциите с машинно гласуване могат да изберат по какъв начин да дадат вота си – чрез машината или с хартиени бюлетини.

„Машината не може да бъде манипулирана, няма вариант за хакерска атака защото не е свързана с интерент. Данните се записват на флашка, която се запечатва в плик от СИК и се предава в РИК.“, обясни председателят на РИК Георги Димитров.

Избори

Според представители на СИК гласуването чрез машината е изключително удобно, най-вече защото им спестява броене и отчитане на бюлетини, от тях се изисква да следят дали избирателят пуска с специалната кутия дадената му от машината контролна бележка и дали полага задължителинят подпис в избирателиня списък.

СИК където има машинно гласуване ще са първите, които утре ще получат документите и материалите за изборите от общината. Машините ще бъдат разположени в тяхно присъствие в помещенията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
застъпник
застъпник
04.11.2016 12:23 12:23

И двете училища са в ремонт…..секции там няма да има

ех глупави хора
ех глупави хора
04.11.2016 16:46 16:46

Малко нечетеш стари новини. В Неделя майсторите няма да работят и ще има секций

БОКО
БОКО
04.11.2016 23:00 23:00

ТОЯ ГЛАДЕН БОКЛУК ЧЕЛЕБИЕВ ПАК ЛИ Е НАВРЯН НАВСЯКЪДЕ …

Back to top button