Хасково

Оправдаха Кръстев за смъртта на Боби, 7 г. решетки за Митев

Хасковският окръжен съд оправда Кръстьо Кръстев по обвинението в подбудителство в процеса за смъртта на Борислав Марков.

Емил Митев пък, който бе обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на Боби получи 7 г. затвор при първоначално строг режим.

Haskovo.info припомня, че Марков почина малко след побой в хасковска дискотека миналия Великден. Тройната съдебно-медицинска експертиза установи, че тежката черепно-мозъчна травма, в резултат на която Боби изпадна в мозъчна смърт и почина е причинена след нанасяне на един удар в устата. Експертите определиха ситуацията като нок аут.

По време на днешните пледоарии от прокуратурата поддържаха обвинението към Кръстев в подбудителство на база СРС-ата и свидетелски показания, в които той се е изказвал отрицателно за Марков. Според държавното обвинение комфликтът е дошъл от неиздължена сума пари към Кръстев и неговото незачитане. Митев пък бе определен от прокуратурата като охранител на Кръстев, който изпълнява нарежданията му.

Съдът обаче не прие за достатъчни доказателствата срещу Кръстев в подбудителство и го оправда.

Близките на Марков искаха и кръвнина от 600 000 лв. Съдът постанови да бъдат изплатени 50 000 лв. на майката на Боби и 150 000 лв. на жена му.

Прокуратурата и близките на Марков заявиха пред Haskovo.info, че ще протестират решението на ХОС пред Пловдивския апелативен съд.

Дело

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
10.11.2016 17:13 17:13

Смях в залата…

м.м
м.м
10.11.2016 22:41 22:41

Е няма тасава държава!!!

Хасковлия
Хасковлия
10.11.2016 23:43 23:43

Не се „протестира“ , а се ОБЖАЛВА !

Атанс Колев
Атанс Колев
12.11.2016 4:30 4:30
Отговор до  Хасковлия

г-н Хсковлия, само да те поправя, гледам си от Орфей и нямаш голяма компетентност, затова не се и изразявай така, че да ти се хилят и кучетата!
Прокуратурата когато ,,ОБЖАЛВА“ се нарича протест, а ищеца и ответника при тях се нарича – ОБЖАЛВАНЕ!

Back to top button