Любопитно

В „Пушачът“ на Георги Николов дори и смъртта е вярност към чувства и позиции

Вторият роман „Пушачът“ на Георги Николов беше представен в хасковската Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Председателят на КДК поетесата Ели Видева представи книгата като възможна антиутопия в пет части, както и с паралелна вселена. Книга-провокация във време на официална забрана на пушенето. 233 страници пронизани от пародия.

„В оснавата й е любовта и вярността, като дори и смъртта е вярност към чувства и позиции“, каза Видева на представянето.

Премиера

Георги Николов е роден на 5 март 1955 г. в Харманли. Следвал е психология във Варшавския, завършил я е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Член е на Съюза на българските писатели и на Литературен кръг „Смисъл“.

Автор е на стихосбирките „Центурион на прага“, „Дактилоскопия на въздушните целувки“, „Настройване на гледката“, „Двойното дъно на небето“, „Навлизане в миража“ на сборника с очерци „Срещи от първия вид“ и на романа „Киноманът“.

Носител е на Голямата награда за поезия на конкурса „Южна пролет“ в Хасково през 1995 г. Втора награда от Националния конкурс за превод на поезия от полски през 1987 г., Втора награда от националния поетичен конкурс в памет на поета Добромир Тонев в Пловдив през 2012 г. През 2011 г. е удостоен с награда на Съюза на българските писатели за романа „Киноманът“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button