Хасково

Хванаха крадци от коли, задигнаха „Макаров“ от каса в Хасково

23-годишен димитровградчанин е задържан за повреждане на автомобил. В димитровградското управление е получен сигнал от собственика на Фолксвагена, който заявил, че го е паркирал на улица „Емилиян Станев” и го е открил със отнети халогенни фарове заедно с декоративните решетки от предната броня.

В хода на проведените издирвателни действия, младежът е задържан и е признал за деянието си. Открити са и инкриминираните вещи, иззети с протокол.

В хода на работата с него е станало ясно, че е поломил още 2 коли през седмицата – Опел и Фолксваген, паркирани съответно на улиците „Отец Паисий” и „Капитан Петко войвода” в града.

В съучастие с друг 34-годишен димитровградчан са отнели акумулаторна батерия от Опела и 2 халогенни фара и 2 декоративни капачки от Голфа.

Криминалистите са устанивили и че вторият извършител е откраднал и дясно странично огледало от паркиран на улица „Й. Николова” Фолксваген. Откраднатите вещи са открити, двамата са описали механизма на деянията си.

4 домови кражби са станали през денонощието. През незаключена врата е проникнато в жилище на улица „Вишеград” в Свиленград и са откраднати лични документи, дебитни карти, 800 лева, 130 евро, яке, таблет и 2 мобилни телефона.

Също през незалючена врата е нахлуто във вила в местността „Кенана” край Хасково и са задигнати 1500 лева.

Крадци са влезли и в дом на улица „Беласица”. Чрез срязване с режещ инструмент в областта на пантите е отворена метална касичка с размери 20/15/15см., която е била закрепена в гардероб и са отнети боен пистолет „Макаров“ кал. 9×18, законно притежаван с разрешително, 19 бойни патрона, 1800 евро, 3000 лева и 30 грама златни накити.

Последната регистрирана кражба е в село Тънково, откъдето след разбиване на врата е проникнато в къща и са откраднати 2 телевизора, конзола за игра и DVR рекордер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button