Любопитно

Злати и Ивайло с фурор при дебюта си на сцената на Старозагорската опера

Димитровградските балетисти Златомир Колев и Ивайло Янев направиха изключително успешна премиера с балетната трупа на Старозагорската опера в „Селска чест“ и балетния спектакъл “Делвата”. С тях се откри 47-то издание на Фестивала за оперно и балетно изкуство в Стара Загора.

Както Haskovo.info писа двамата солисти от школата на „Галаксико“ вече работят в балета на Старозагорската опера.

Балет

Въодушевени сме от отношението на всички колеги от Държавна опера Стара Загора, директора поздрави всички ни за премиерата. Флавио Бенати – гостуващ хореограф от Италия за балета Делвата, поздрави Тихомир Митев, че ни е създал и дал биещо сърце, което остава в нас, където и да сме, споделиха двамата балетисти.

Балет

Около 70 човека от Димитровград посетиха представлението на операта Селска чест и балета Делвата, която за първи път се играе в България със съдействието на посолството на Република Италия в България. Поздравления се получиха още от танцьорите на „Галаксико“ и „Алегро“, Силвия Томова и Алида Бонева, които са хореографи и ръководители на балетната трупа.

Благодарим на всички колеги от Държавна опера Стара Загора, включително и специално на директора на операта Огнян Драганов, ръководителите и хореографи на балета Силвия Томова и Алида Бонева, както и на гостуващия хореограф от Италия Флавио Бенати.

Балет

Благодарим и на всички които пристигнаха да ни гледат от Димитровград и Хасково.

Благодарим специално на нашия създател и ръководител – Тихомир Митев, признателни са Злати и Ивайло.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button