Регион

МВР: Слагаме фургони за мигранти по границата в бивши застави

Българските служби са получили информация по дипломатически път за това, че през социалните мрежи се говори за организиране на терористичен акт у нас. Това обяви на пресконференция вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

„Има 3-4 души, които вече са установени и са чужденци”, допълни още тя.

В събота в социалните мрежи и английската преса излезе информация, че афганистанци, които живеят във Великобритания, подготвят терористичен акт, заради събитията отпреди 10 дни в Харманли. Румяна Бъчварова каза, че българските служби са получили тази информация по дипломатичен път.

Вече под наблюдение са няколко чужденци – трима или четирима. Те са проверени и вероятно няма да останат на територия на България.

Вътрешният министър в оставка коментира още, че у нас ще бъдат изградени три кризисни площадки за бежанци, които ще бъдат към Държавната агенция за бежанците. Сега се оглеждат терени.

Засега е ясно мястото само на единия – това е бивша гранична застава в района на граничен пункт Лесово.

Парите, които са договорени за тези три площадки са 1.7 млн. евро от общо над 100 милиона, които България ще получи. Очаква се да бъдат одобрени и останалите до 160 милиона. Всички средства ще се използват за справяне с миграционния натиск.

От началото на годината в България нелегално са влезли 17 000 чужденци, а 34 000 не са били допуснати в страната.

Бъчварова даде пресконференцията на ГКПП „Капитан Андреево“. След това министърът на вътрешните работи, заедно с председателя на ДАБ Петя Първанова, ще инспектират завършената ограда в РПЦ-Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.12.2016 16:31 16:31

Лагер, площадка, палатка все тая – става дума за сборище на чуждоверници, които ще погазят, омърсят, осквернят, омерзят ценностите ни. ВЪН БЕЖАНЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! Събуди се народе!!! Опитват се да ти замажат преценката с празно шикалкаване и нищо говорене!

Анонимен
Анонимен
05.12.2016 21:08 21:08

Ще ни заробят ей тия тъпанари

ПУНТА МАРА
ПУНТА МАРА
06.12.2016 17:08 17:08

Като дойдат БСП на власт трябва да махат поголовно яко със метлата да уволняват тия лайноходи измислени ГЕРБЕРИ най много от МВРЕТО на БЪЧВАРИЦА !!!!!!!!!!!

Back to top button