Хасково

Заделят 20 000 лв. за нуждаещи се в Хасково, въвеждат правила за раздаване

20 000 лв. да бъдат заложени в бюджета за 2017 г. за предоставяне на еднократни финансови помощи в полза на граждани на общината, предлага с докладна за декемврийската сесия кметът Добри Беливанов. Градоначалникът предлага и правилник, по който средствата да се отпускат.

По правилник размерът на финансовата помощ е не по-малко от 200 и не повече от 1000 лв. В случаи на изключително тежки здравословни проблеми, еднократната помощ може да бъде до 2000 лв., независимо от размера на годишния доход на лицето. Всички се отпускат с решение на общинския съвет до изчерпване на планираната сума.

В общината ще се създава и регистър на предоставените еднократни финансови помощи за бюджетната година.

Помощите се отпускат на хора с постоянен и настоящ адрес на територията на общината през последните 12 м. Те не трябва да са вписани като еднолични търговци и да не са съдружници във фирми, средномесечният доход за последните 3 м. на член от семейството да е в размер до 1 минимална работна заплата и да не притежава собственост, която може да бъде източник на доходи, с изключение на вещите, които служат за обичайно потребление на лицето или семейството.

Хората трябва да не са сключили договор за предоставяне на собственост срещу задължение за издръжка и гледане, да е налице доказана нужда от лечение, да не са получавали еднократна помощ от социалните за съответния случай в рамките на същата календарна година с изключение на случаите, в които доказаната нужда надвишава петнадесет кратния размер на отпуснатата помощ.

Заложено е изискване поразеното жилище да е единствено за семейството, да не е застраховано и за него да има документ за собственост. Хората трябва да не са получили еднократна помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерски съвет в рамките на същата календарна година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
08.12.2016 15:32 15:32

На кого по напред тия помощи Като гледам то 90 процента от гражданите се нуждаят от помищи Да учова Господь и окриля Каза свещенника в Св Димитър църквата

Back to top button