Регион

Мезек и Ивайловград спорят за годишните награди на туризма

Средновековната византийска крепост и тракийската куполна гробница край с. Мезек и римската вила „Армира“ в Ивайловград са номинирани за годишните награди на туризма, които ще се присъдят за първи път тази година. Двата обекта са включени в категория „Туристическа атракция“.

Ивайловград е сред общините, номинирани в раздел „Туристическа дестинация“.

За награди ще се състезават и журналистически материали за крепостта Букелон в село Маточина и за ивайловградското Горно Луково.

Целта на конкурса, обявен от Министерството на туризма, е да насърчи развитието на отрасъла чрез популяризиране на родните туристически забележителности. Гласуването се извършва в сайта www.tourismawards.bg, срокът е 18 декември, а победителите ще бъдат обявени на специална церемония в края на месеца.

Ще има и една специален приз – „Изборът на българите”, в която хората ще могат да гласуват онлайн за своето любимо място сред „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати туристическа обекта в България“. В списъка на 50-те места Хасковска област присъства с долмените при тополовградското село Хлябово, кромлеха при с. Долни Главанак и природната забележителност находище на редки птици в местността Кован кая в община Маджарово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button