Хасково

Отстреляха 53 глигана за месец, ловците празнуват 120-годишнина

53 диви прасета са отстреляли ловците от хасковското сдружение миналия месец. Дружинката в с. Родопи е уцелила 10 глигана, в Тънково – 5, Въгларово – 4. Под точния мерник са попаднали също 40 чакала, 27 лисици, 166 зайци, 106 диви патици.

Наздравица за успешен ловен сезон ще вдигнат утре близо 250 членове на сдружението на традиционната коледна вечеринка, организирана от управителния съвет.

Тази година тя е посветена на 120 годишнината на хасковското сдружение, под чийто знак преминаха досега различни прояви на организацията. Поканени са и гости от държавни и местни институции и от общини в областта.

С християнски ритуал ще бъдат осветени знамената на всички ловни дружинка и знамето на сдружението. На председателите на дружинките ще бъдат връчени специално поръчаните за случая значки с логото на организацията, календари.

Както винаги, на вечеринката ще има и маса, отрупана с дивеч – свидетелство за богатството на живата природа в хасковския край и за майсторството на ловците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button