Хасково

Децата от „Шандор“ с благотворителен базар за Елена и Хитрино

Учениците от хасковското ОУ „Шандор Петьофи“ подредиха благотворителен коледен базар с две каузи – за 7-годишната Елена Димитрова от Свиленград и хората от село Хитрино.

Децата предлагаха коледни картички, украси и сурвачки във фоайето на първия етаж в ГПЧЕ „Асен Златаров“, където учат втора смяна заради основния ремонт на тяхното училище. Те бяха поставили и две кутии с надписи – „С надежда и обич за Елена“ и „Да помогнем на Хитрино“. Продукти от базара си купуваха и гимназисти и преподаватели в Езиковата.

Базар

Haskovo.info припомня, че областният управител Станислав Дечев организира традиционен Коледен базар на 20 декември – Игнажден, в зала „Марица“ от 10 до 17:30 ч. Базарът е в помощ на седемгодишната Елена.

Момичето е с диагноза детска церебрална парализа – смесена форма, спастична квадрипареза и екстрапирамидна форма. Ели страда и от локализирана епилепсия.

Детето вече е подлагано на лечение у нас, оперирано е преди година и в Сърбия. Благодарение на усилията на семейството й след операцията, Елена прави първите си стъпки без чужда помощ. За да продължи този прогрес, детето се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо.

Базар

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button