Хасково

Делото срещу Георги Иванов продължава през февруари с разпит на още 5 свидетели

Започналото дело срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов ще продължи през февруари догодина.

Хасковският окръжен съд даде ход на процеса, в който срещу Иванов са вече трима прокурори – окръжният на Хасково Иван Стоянов, Николай Гугушев и Георги Димитров от Пловдивската окръжна прокуратура, автор на обвинителния акт срещу бившия кмет.

Днес бяха разпитани дузина свидетели, като последен бе дългогодишният директор на Регионалния исторически музей – Хасково до 2008-а Георги Граматиков. Той заяви, че в началото на промените през 90-те е дал списък в общината на културните паметници, в който е бил и този на бившия хасковски затвор. Той свидетелства, че през годините ежедневно е минавал покрай сградата и е виждал как тя се руши.

Haskovo.info припомня, че делото бе образувано по внесения на 16 юни от Пловдивската окръжна прокуратура обвинителен акт, с който е повдигнато обвинение на Иванов, че в качеството на длъжностно лице противозаконно е дал разрешение за разрушаването на културна ценност.

Цитира се заповед от 14 май 2015 г., с която Иванов е наредил да бъде премахната сградата на бившия хасковски затвор на ул. „Дунав“, построена през 1892 г., обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност категория „национално значение“, включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг, на стойност 89 000 лв., като е последвало разрушаването на културната ценност.

Георги Иванов заяви пред съда, че не се признава за виновен и ще даде обяснения след разпита на всички свидетели.

За следващото съдебно заседание ще бъдат призовани неявили се петима свидетели, както и три вещи лица. Адвокатите на Иванов поискаха и стенограма от заседание на Министерски съвет на 10 септември 2010 г. с присъстващите на него.

Така процесът ще продължи на 10 февруари 2017 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.12.2016 17:11 17:11

КАКЪВ ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ КАТО НЕ Е ДОСТЪПЕН ЗА НИКОЙ??ТА ТОЗИ ЗАТВОР БЕШЕ В РАМКИТЕ МА ПОДЕЛЕНИЕТО АЗ РАЗБИРАМ ДА СЕ ПОДДЪРЖА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НЕЩО КАТО МУЗЕЙ ДА ИМА СИМВОЛИЧЕН ВХОД ДА МОЖЕ ВСЕКИ ДА ГО РАЗГЛЕДА ДА ИМА И ПРИХОД ЗА ПОДДРЪЖКАТА МУ А ТОЙ СИ СТОЕШЕ И СЕ РУШЕШЕ. НЕ ОПРАВДАВАМ ГЕОРГИ ИВАНОВ НО ПЪК СЕ РАДВАМ ЧЕ ТАЗИ РАЗВАЛИНА Я НЯМА.

Красимир Дамянов
Красимир Дамянов
16.12.2016 17:58 17:58

администраторите на сайта трият мненията ви-няма смисъл да правите коментари! особено за г.иванов! за него само добро или нищо-като за умрелите!

Анонимен
Анонимен
16.12.2016 21:26 21:26
Отговор до  Красимир Дамянов

Тук за разлика от другаде рядко трият коментари. Май си объркал сайта.

quest_385 каза
quest_385 каза
16.12.2016 22:15 22:15

Павилно пише Красимир наистина изтриват коментарите

Желев
Желев
09.01.2017 13:05 13:05

Що се занимават с глупости!Нацията изчезва,мигранти ни завладяват,сервитьори Хасково управляват,корупцията вече живее под юргана ни….ТЕМИДА долна ПРОСТИТУТКА СТАНА..

Back to top button