Хасково

Ангелите в розово с акция в подкрепа на жени с рак на гърдата

Коледен благотворителен розов базар започва утре във фоайето на областна администрация.

Негови инициатори са хора, които наричат себе си в социалната мрежа Ангели в розово. Идеята за Розовия базар е на Цвети Кънчовска. Целта е да бъдат подкрепени жени, засегнати от рак на гърдата.

Цвети Кънчовска и нейните съмишленици от Хасково работят в партньорство с фондация „Една от осем“. Лично основателката на фондацията Нана Гладуиш ще присъства утре на откриването на Коледния розов благотворителен базар.

Областна администрация Хасково в лицето на губернатора Станислав Дечев е партньор на инициативата и ще подкрепя и в бъдеще всички идеи, свързани с облекчаване здравето на страдащите от рак на гърдата.

Един от символите на Розовия базар тази година ще са розовите топки за коледна украса. „Всяка година ние купуваме по една нова играчка за елхата си. Тази година аз ви предлагам всички да си купим по една розова топка от Розовия базар“, призова Цвети Кънчовска. Водещ на базара ще бъде Теодор Тодоров-Тео. Той обеща Розовият базар да бъде освен сериозна инициатива в подкрепа на жените болни от рак на гърдата, и парти на приятели, които имат обща мисия.

Базарът ще продължи три дни: от 21 до 23 декември включително от 15 до 19 часа в областна администраци-Хасково.

Снимка: Павел Данев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button