Спорт

Гришо е спортист на годината в Хасково, баскетболистките са отбор на 2016-а

Тенисистът Григор Димитров е спортист на 2016 г. в Хасково. Той беше участник на Олимпийските игри в Рио и записа финали в Китай, Истанбул и Сидни.

Както Haskovo.info писа Гришо зае и петото място в класацията за спортист на годината в България. Почетният гражданин на Хасково се готви за новия сезон в Маями и не присъства на церемонията по награждаването.

Награждаване
Мария Димитрова

Наградата днес прие майката на тенисиста Мария Димитрова, която благодари от негово име.
Втори в хасковската класация е бадминтонистът Даниел Николов, който през годината записа 8 първи места на държавни първенства и международни турнири, като донесе още сребърен и бронзови медали.

Награждаване
Петя Делчева

Трета в класацията е Мая Иванова Петрова, състезател по вдигане на тежести. Мая зае първо място на Държавното лично-отборно първенство и е национален състезател.

В топ 10 следват: Тодор Михов (борба), Тихомир Баротев (аеробика), Мирослава Дойчева и Любослав Стоев (спортни танци), Павел Костадинов (тенис на маса), Иван Иванов (автомобилизъм), Кирил Коларов (джудо) и Мария Димитрова (хандбал).

Награждаване
Треньорът по бадминтон Пейо Бойчинов

При юношите и девойките Спортист на годината е Петя Делчева (борба). Тя стана втора на Световното първенство по борба за кадетки в Грузия и е два пъти държавна шампионка.

Нейни подгласнички са съответно Горяна Стоева (бокс) – вицешампионка на Европейското първенство за девойки и от Републиканското първенство и Весела Бръмчева (борба) – девета на Световното в грузия и два пъти държавна шампионка.

Награждаване
Мая Иванова

В класацията следват: Мария-Магдалена Кирева (вдигане на тежести), Васил Ривов (карате), Емерджан Мехмед (бокс), Иван Панев (бадминтон), Маринела Панайотова (хандбал), Десислава Дойчева (бокс), Йорданка Стоянова (лека атлетика).

Призът за Най-добър отбор е за баскетболния клуб „Хасково 2012“, който е вицешампион на държавното женско първенство. Състезателките и треньора не бяха в залата, а представителят на клуба, който прие наградата извини тяхното отсъствие с провеждаща се по същото време тренировка.

Награждаване
Весела Бръмчева

Най-добър отбор при юношите и девойките е този на бадминтон клуб „Хасково“ – шампион при юношите.

Наградата за най-добър треньор заслужи Петю Кирев (борба).

Георги Пеев, който стана шампион и спечели още 3 сребърни медала в плуването от Европейското първенство за трансплантирани във Финландия заслужи наградата „Силна воля“.

Кметът Добри Беливанов даде две допълнителни награди – за Спортист на Петя Делчева и за отбор – на хандбалния тим „Хасково“.

Призовата тройка при юношите и девойките получи награди от името на народния представител Борислав Иглев.

В програмата на официалната церемония участваха дуо „Амаретца“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
quest_385 каза
quest_385 каза
21.12.2016 21:12 21:12

Бай Добри пак се кипри по снимките Бай Добри остави тия дейности на кифлите около теб а ти на джипа и по УЛИЦИТЕ толкова проблеми има в града че поне една година няма да ти стигне ако работиш по 24 часа

Бай Иван
Бай Иван
21.12.2016 21:47 21:47

Защо Григор Димитров въобще участва в тази класация , като от много време той не се състезава за Хасковски клуб , по тази логика има и много други Хасковски спортисти , които не се състезават за родните клубове , но заслужават да бъдат в тази класация.

Хари
Хари
21.12.2016 23:56 23:56

Баскета що ги няма? само те ли тренират Излагация не снтига че им дадоха преди дни 30 бона ами пак недоволства? Що щото не е Еленка треньор на годиата ли? Хааааа простотии

Back to top button