Хасково

Арестуваха косовар на Капитан Андреево, издирван за наркотрафик

37-годишният Енвер Куртулус е бил арестуван на ГКПП „Капитан Андреево“ при влизане в България, съобщават от прокуратурата. Той има турско и косовско гражданство.

Задържането му е станало на 19 декемрври, защото е обявен за международно издирване по линия на Интерпол от властите в Албания. Заповедта е издадена от съда за тежки престъпления в Тирана.

Според пристигналите документи Енвер Куртулус се издирва чрез Интерпол за трафик на наркотични вещества от Турция в Косово, Албания и Гърция, за времето от 1 юни 2015 г. до 21 март 2016 г., в съучастие с други лица. Според Наказателния кодекс на Албания за тези престъпления се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 15 г.

В тази връзка днес Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда искане за вземане на временна мярка за задържане за срок до 40 дни, спрямо Енвер Куртулус. През този период съдебните власти в Албания следва да изпратят молбата за екстрадиция на задържания, след което ще се пристъпи към същинското производство за екстрадиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button