Хасково

Най-добрите 138 математици от Хасковско се събраха в ПМГ

138 ученици са класирани за участие в областния кръг по математика, който се проведе в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

Олимпиадата е за ученици от 4 до 12 клас. За тези до 8 клас продължителността е 4 часа, а за по-големите – с 30 минути повече.

Олимпиада

За участие в олимпиадата пристигна и голяма група ученици от Димитровград.

Олимпиада

Преподаватели припомниха, че когато те са били ученици, класираните на областен кръг са били приблизително толкова. Сега проблемът обаче бил в ниското ниво по математика на останалата част от децата.

Олимпиада

Националният кръг за 7 и 8 клас е между 7 и 9 април в София, където е и този от 9 до 12 клас, но от 7 до 10 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Добрина Петкова
Добрина Петкова
08.02.2017 21:07 21:07

На една от снимките в класна стая на ПМГ на фона на карта на България се чете надпис ,,България над всичко“.Това звучи идентично с националсоциалистическия лозунг Deutschland ueber alles (Германия над всичко).Пишенето на този и други подобни лозунги в Германия се преследва от закона .

Добрина Петкова
Добрина Петкова
18.12.2018 23:20 23:20
Отговор до  Добрина Петкова

Не всичко във вселената е равно на всяко друго. Даже освен някои очевидни изключения, шансът да се намерят две „равни“ неща е астрономически малък, колкото и това да накърнява субективното ни чувство за социална справедливост. Няма два пътя с равна настилка, наклон, атмосферни условия и тн. ако не съвпадат. Единят като цяло ще изисква малко повече сила в краката, на участъци пък малко повече издръжливост на печене на слънце и тн, другият пък може спокойно да е по-дълъг, но по-полегат, да иска повече издръжливост отколкото сила на краката и по-удобни обувки. Макар да е естествено, че като и по двата пътя вървят хора, които не индивидуално, а статистически имат един и същи потенциал, то по двата пътя ще е извървяно различно разстояние, което коства грубо казано сходно усилие, не можем да хванем произволни два участъка от пътищата и да кажем, че са равно трудни.

Back to top button