Хасково

Искат от служебното правителство кръгово между Хасково и Димитровград

За изграждане на кръгово движение на пътя между Хасково и Димитровград в района на строящия се завод настоя на днешния бизнес форум в областна администрация кметът на Димитровград Иво Димов.

Градоначалникът призова служебното правителство и президента Румен Радев да задействат въпроса по изграждането на кръговото, защото трафикът в района е изключително интензивен, а със завода ще става все по-силен.

Път

Димов заяви пред Haskovo.info, че парите за кръговото са заложени в бюджета на МРРБ, но при смяната на правитлствата засега няма развитие. Кметът допълни, че ще отправи и официална покана към президента да гостува в Димитровград на 2 септември, когато ще са тържествата за 70-годишнината на града.

В 22-ото издание на форума, организиран от Хасковската търговско-промишлена палата с председател Янчо Янев, участваха съветникът на президента по вътрешна политика и гражданско образование Николай Копринков, ръковдителят на представителството на ЕК в София Огнян Златев и председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.

Път

Приветствие към гостите отправи областният управител Минко Ангелов, който каза, че винаги е отворен към бизнеса.

Кметът на Хасково Добри Беливанов изрази задоволството си от това, че срещата се провежда в областния град и припомни амбициите на общината да развие бившето летище „Узунджово“ като индустриална зона.

Цветан Симеонов посочи приоритетите за 2017 година, сред които са осигуряване на работна ръка за бизнеса, сваляне на данъците, повишаване на конкурентоспособността.

Път

Във форума участват дипломати, бизнесмени и представители на търговско-промишлени палати от съседни държави.

За събота е предвидено зарязване на лозята край харманлийското село Коларово.

Път

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.02.2017 19:07 19:07

Кво измънкал кметв на Хасково? Няква тъпотия, той друго не може. Виж кмета на Димитровград винаги е в час и точен, пък тоя Беливанов умряла работ бе,тюююю как ни се падна тоя заспалия

Аскувлия
Аскувлия
18.02.2017 14:47 14:47
Отговор до  Анонимен

От тотото ли ни се падна, от що ли? Или от еснафлъка аскювски?

васко
васко
17.02.2017 19:13 19:13

да но скоро се откаже

Водач
Водач
17.02.2017 19:32 19:32

Да направят и колело и до бирената фабрика,че то там е цяла индустриална зона пък за нея няма трафик и едно на разклона за Крепост,че то си е цяло село как няма да е затруднено движението.Да сложат и едни спящи полицаи и до бензиностанция Газпром и да съединяват двата града ,щото повече от 30 км.да не вдигаме.Свещници.

Анонимен
Анонимен
17.02.2017 22:56 22:56

КАКВО КРЪГОВО ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ОТ ТАМ ИЗЛИЗАТ 50 КОЛИ НА ДЕН ПО-СКОРО СТАЦИОНАРНИ КАМЕРИ НА КАТ ДА НАМАЛЯТ НА 60 КМ/Ч КАКВОТО Е ОГРАНИЧЕНИЕТО И НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ ДА СЕ ИЗЛИЗА ОТ ТАМ

бъдещ работинк в Язаки-одобрен!
бъдещ работинк в Язаки-одобрен!
18.02.2017 7:47 7:47

Кръговото ще е изключително необходимо, над 2000 -две хиляди работника ще има в „Язаки“ почват това лято. Заради тоя завод е кръговото. Тези работници сигурно голяма част ще се придвижват до работа с автобус, но ще има и с колите си, е за тях ще трбва

Иванова
Иванова
18.02.2017 7:57 7:57

Липсват мантинели между двете платна и спешно трябва да се сложат! Само за едно пътуване между Хасково и Димитровград видях трима водачи да преминават от едното платно в другото, през тревната площ,даже без да сигнализират! После мислете за кръгово!

Анонимен
Анонимен
18.02.2017 11:17 11:17

Какво кръгово от служебното правителство. Това дърто комунистическо правителство го сложиха да руши не да прави. Не виждате ли че професора е като кукла на конци. Кога кой премиер е давал изявления директно в сутрешните блокове само за да го дават по телевизжора. Добре Сашо Диков го насра.

Back to top button