Регион

17 от Тянево работели в „Брикел“ за 30 лв. на ден

Симеоновградското село Тянево е в траур. Всички пострадали при инцидента в ТЕЦ „Брикел“ са от тук. Групата била от 17 души.

През няколко месеца ги викали да чистят сероочистващата инсталация. Така бе и вчера, когато стана трудовата злополука. Стоварилата се варовиков маса е била дълга над 8 метра и висока около 4. Повече от час работниците опитвали да измъкнат пострадалите. Мъжете от Тянево работели на граждански договори. Получавали по 30 лева на ден. До вчера. Едва ли някой от тях ще се върне отново в ТЕЦ-а.

Утре, в деня на погребението си загиналият при инцидента Сашо Недев е щял да навърши 44 години. Оставя две дъщери – в 11-ти и в 12-ти клас. За много от хората в Тянево това е бил единственият вариант за препитание. Недев е работел от 10 дни в „Брикел“, преди това е бил на гурбет в Германия.

Брикел

Прокуратурата и Инспекцията по труда трябва да приключат разследването на причините за инцидента до 2 месеца. Започнала е и вътрешна проверка, назначена от ръководството на „Брикел“.

Трима от ранените са по домовете си, а двама остават под лекарско наблюдение. Най-сериозно пострадалият е настанен в болницата в Стара Загора с контузия на дясната ръка.

Както Haskovo.info писа, община Симеоновград ще поеме погребението на загиналия мъж, а на февруарската сесия на общинския съвет се очаква да бъдат гласувани помощи за семействата на пострадалите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Този
Този
18.02.2017 22:58 22:58

Какво МВР,Каква Инспекция по Труда,какви два месеца??!Няма нищо за разследване!В този вид дейност,в такова производство,просто граждански договор не може да съществува!Жалко за загиналия човек!

Back to top button