Регион

Вдигат последните 12 км от оградата с Турция, 39 я преодоляха

Вицепремиерът Стефан Янев и министърът на вътрешните работи Пламен Узунов посетиха граничните пунктове на българо-турската граница за да се запознаят с актуалната ситуация, съобщават от МВР.

В рамките на посещението си в района двамата бяха първо в Свиленград, където проведоха срещи със служители на ГД „Гранична полиция“ и на Българската армия, изпълняващи задълженията си в този участък. Около 200 са командированите военни, които изпълняват задачи съвместно с граничните полицаи по цялото протежение на границата.

Граница

Инспекцията констатира, че изграждането на оградата с Турция се извършва в срок. Остават около 12 км в района на Хасковска област, които трябва да бъдат завършени до 31 май.

Обстановката на границата е спокойна – увери вътрешният министър. Опитите за нелегално преминаване са намалели. Узунов допълни, че през 2016 г. са констатирани общо 160 случая на преодоляване на оградата, от които 39 са на територията на ГПУ – Свиленград.

Граница

От началото на 2017 г. до днес тези опити са само 17, което представлява спад в значителни размери. Според данните, миграционният натиск на българо-турската граница е намалял повече от 80% през тази година в сравнение с миналата. Общо 8701 души са били задържани от 1 януари до 18 март 2016 г., за същия период на настоящата година задържаните са 749 или 12 пъти по-малко.

През последните три денонощия няма увеличение на превозните средства, както и на преминалите хора през ГКПП „Капитан Андреево“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЧИФУТОДЕМОКРАЦИЯ
ЧИФУТОДЕМОКРАЦИЯ
18.03.2017 18:25 18:25

200 ВОЙНИКА НА ТУРСКАТА ГРАНИЦА. 160 ВОЙНИКА В АФГАНИСТАН. МАМИЦАТА ВИ ПРОДАЖНА. КЪВ КУР ДИРЯТ ТАМ

ВАЛЕРИ
ВАЛЕРИ
18.03.2017 20:15 20:15

СЪБИРАТ ПАРСАТА ОТ ТАЛИБАНИТЕ

още малко вятьр и мьгла за пред хасковските журналяги
още малко вятьр и мьгла за пред хасковските журналяги
19.03.2017 0:58 0:58

Офф, още една седмица остава до тия избори. Да минават,че другарят Беливанов и малоумниците около него да си седнат на задниците,че от един месец се занимават само с пропаганда и агитация.Аз лично още от сега се хващам на бас,че един ден след изборите всичко каквото обещават сега ще се забрави.Пример-като след президентските избори.

Back to top button