Хасково

Професор обучи медсестри от градини и училища на борбата с диабета

Обучителна програма в Хасково изнесе проф. Мая Константинова – председател на БНСДЕ и ръководител на отделението по детска ендокринология и диабет в клиниката по детски болести към Медицинска академия София.

Как да разпознават симптомите на диабета при децата, включително и тежките състояния, като свръхниска и свръхвисока кръвна захар научиха медицински сестри в детски градини и училища в Хасково и Харманли. Обучението се проведе в зала „Хасково“, а в паузата се извърши и измерване на кръвната захар на желаещите.

Обучение

В залата бяха и майки на деца с диабет, както и няколко малчугани, страдащи от заболяването.

Медсестрите научиха кога да викат Бърза помощ и кои състояния могат да увладеят сами.

Обучение

Обучение на тема „Превенция, лечение и контрол на захарния диабет в детска възраст” е по инициатива на сдружение с нестопанскса цел „Култура без граници” и с активното съдействие на отдел „Здравеопазване и социални дейности“ на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданка
Гражданка
11.04.2017 22:37 22:37

Боже, колко пари похарчени за заплати на хора, които цял ден нищо не правят /визирам медицинските сестри от яслите/! До кога бе хора тия ще ги държите на работа, няма ли да ги пратите да работят това, за което са учили или по-точно казано в отделенията, в поликлиниките. Детските ясли отдавна не са здравни заведения, какво търсят тия там, да има по една или две на смяна както в детски ите градини или училищата! Възпитанието и обучението на децата трябва да е в ръцете на педагозите!

Back to top button