Спорт

„Асти АБ“ спечели със суха мрежа Купата на АБФ в Хасково

Футболният тим на „Асти АБ“ грабна Купата на Асоциацията на българските футболисти, след като спечели турнира в Хасково за деца до 12 г., който се проведе на изкуствените игрища в парк „Кенана“.

По пътя към трофея възпитаниците на треньора Драгомир Топалов не допуснаха нито един гол във вратата си, като се наложиха последователно с 3:0 над връстниците си от ФК „Димитровград 1947“ на 1/4-финала, с 2:0 над АФК „Хасково“ на 1/2-финала, а в спора за първото място надиграха с 3:0 и тима на ФК „Свиленград 1921“.

Футбол

В малкия финал за третото място в турнира децата на ФК „Хасково 1957“ разгромиха с 4:0 съгражданите си от АФК „Хасково“. В мача за пето място в крайното класиране малчуганите от ФК „Димитровград 1947“ спечелиха с разгромното 6:1 градското дерби срещу ФК „Бригада“, а в спора за седмото място ФК „Харманли 04“ прегази със 7:1 ФК „Слънце“ (Хасково).

Футбол

На официалната церемония по закриването на турнира организаторите от АБФ, БФС, ММС и община Хасково раздадоха пълна футболна екипировка и топки на всеки един от осемте участващи отбора.

Генералният спонсор на националната програма „Децата и футболът“ бе осигурил девет индивидуални приза за най-добрите състезатели в турнира, които бяха връчени от председателя на Областния съвет на БФС-Хасково Митко Маринов, от неговия секретар Георги Попиванов, от генералния секретар на АБФ Георги Бойчев, от председателя на съдийската колегия към БФС-Хасково Васко Петев и местните футболни легенди Костадин Латинов и Георги Александров.

Футбол

За футболист №1 на турнира бе обявен Павел Георгиев (Асти АБ-Хасково), а освен купата победителите в турнира получиха още три индивидуални приза – Драгомир Топалов за треньор №1, Николай Анастасов за най-добър вратар и Радослав Стоянов за най-добър защитник. Виктор Костадинов (ФК Свиленград 1921) стана стрелец №1 с 8 гола и бе обявен за най-добър нападател, а съотборниците му Михаил Ставрев и Димитър Марков бяха отличени като най-техничен и най-полезен състезател. Виктор Чакъров (АФК Хасково) пък бе избран за най-добър полузащитник на турнира.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button