Любопитно

Екоинспекцията награди петима млади фотографи

Петима млади фотографи бяха наградени в регионалния ученически фотоконкурс „Красивата природа на моя роден край”, организиран от РИОСВ Хасково.

Той се провежда за седма година по повод Международния ден на Земята – 22 април. Тази година в надпредавата участват 78 ученици със 186 творби от Хасково, Димитровград, Кърджали, Харманли, Симеоновград и Свиленград. Гласуването се проведе онлайн с „харесвам” под всяка фотография във Фейсбук страницата за информационно-образователни дейности на РИОСВ-Хасково „Приятели на природата”.

Броят гласове на публиката определи носителите на първа, втора, трета и една поощрителна награди, а РИОСВ присъжда и една специална награда. Някои от творбите ще красят календарите на Екоинспекцията за 2018 г.

Първа е Иванета Димитрова от свиленградското ОУ „Иван Вазов“ с „Вълшебното място“ край река Марица, следвана от нейния съученик Никола Колев с „Крепостта Букелон” край село Маточина и Рени Делчева от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ със „Слънчоглед и пчеличка“ в едно от крайпътните полета в нашия край. Поощрителната награда е за Беркай Изет от СОУ „Йордан Йовков“- Кърджали с „Работлива пчеличка“ в село Бяла Поляна.

Наградата на РИОСВ-Хасково пък е за Анелия Белчева от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ с „Крепостта Монек“ в Кържалийска област.

Отличените тържествено получиха своите грамоти и награди – таблет, смарт часовник, уебкамера със слушалки, енкиклопедии и книги за природата, шапки, сувенирни чаши, органайзери с часовници, флашки, еко чанти и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button