Спорт

15 бона награден фонд за най-големите народни борби в Караманци

Най-големите народни борби на трева в България ще се проведат на поляните край минералбанското село Караманци, съобщават от общината.

Общият награден фонд за състезанията по време на празника ще бъде 15 000 лева, каза кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер. През тази година гости на проявата ще бъдат и борци от съседна Турция, които ще демонстрират т. нар. мазни борби. Те ще бъдат придружени и от две зурни, които ще допълват атмосферата, по време на демонстрацията.

Сега тече усилена подготовка за празника, който е организиран от община Минерални бани, Общинския съвет на ДПС – Минерални бани и Местния съвет на ДПС в с. Караманци. Те вече отправиха покана към всички желаещи да посетят празника в Караманци. По традиция той е посветен на жертвите и репресираните по време на т. нар. 10-майски събития през 1984 г.

Празничната програма ще започне от 15 часа на 6 май с шахматен турнир. Наградният фонд предвижда 100 лева за победителя, 50 лева за класиралия се втори и по 30 лева за трето и четвърто място.

Малко по късно ще стартира и общинския кръг на футболен турнир. За отбора победител е предвиден коч. Класиралите се на второ място ще получат агне. Същата награда ще получат и съставите заели трето и четвърто място в турнира. От 19 часа за жителите и гостите на село Караманци е предвидена музикална програма.

На 7 май празникът ще продължи с детска фолклорна програма и приветствие от официалните гости. От 13 часа започват свободните борби, на които ще преплетат мишци елитни състезатели. За победителя е предвидено 500-килограмово теле. Неговият подгласник класирал се на второ място ще получи коч, а наградата за третия ще бъде агне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
03.05.2017 12:54 12:54

1 Теле + 2 коча + 4 агнета +100 лева + 50 лева +30 лева + X = 15000 лева

В чии джоб ще влезе X ?

Поздрави и весело прекарване на празника!

Анонимен
Анонимен
04.05.2017 11:24 11:24

:)

Back to top button