Хасково

Заснемат от самолет нивите в Хасковска област

Два самолета ще кръжат над Хасковска област в близките дни. Оборудвани с високотехнологични цифрови камери, те ще направят заснемане на земеделските парцели.

Изображенията ще послужи за изготвянето на актуална цифрова ортофотокарта. Тя е необходима за кандидатстването за директни субсидии от земеделските производители и за определяне на площите в страната, които са допустими за получаване на финансиране.

България има задължението периодично да актуализира ортофотокартата, която ще бъде окончателно готова през 2019 г. Освен, че служат в процеса за кандидатстване за субсидии от фермерите, те се използват и за контрол.

Сегашното заснемане ще обхване около една четвърт от територията на страната. При благоприятни климатични условия то трябва да приключи до края на юли, съобщиха от земеделското министерство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button