Хасково

Спасителките все по-желани от шефовете на басейни, скъсаха трима на курса

Шефовете на плувни басейни у нас все повече търсят да назначат момичета за спасители. Тази тенденция споделиха пред Haskovo.info водещите курса за басейнови и морски спасители в Хасково.

Сред причините е, че на посетителите на басейна им е по приятно да виждат дама на спасителското място.

Тази година за курса се записаха 22-ма, като от тях момичетата са шест. Курсистите са от Хасково, Димитровград, Харманли и Чирпан.

Тази сутрин започна изпитът за басейнов спасител на Кенана. Бъдещите спасители трябваше да плуват 50 метра под 50 секунди, 50 метра извличане под 1.20 минути, както и 20 метра плуване под вода. Освен това те демонстрираха различни спасителски техники. Някои от момичетата се справяха по-добре от момчетата в своите серии.

Изпит

След практическия изпит, всички се явиха на теорията. Изпитващ бе хасковлията Антон Налбантов от БЧК в София.

Очакванията са, че поне половината от издържалите курса за басейн ще надградят за морски спасител, който започва от петък.

Заплатите за басейнов спасител по Черноморието варират от 800 до 1000 лв., а за морски стигат до 1100 лв. Работодателите осигуряват квартира и храна.

От БЧК-Хасково, който е организатор на курса, съобщиха за Haskovo.info, че трима не са успели да издържат изпита по плуване, като на 28 юни ще имат възможност за поправка. Всички са издържали теоретичния изпит.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
A
A
15.06.2017 20:04 20:04

Hahaha ni6to seksualno ..

Back to top button