Хасково

Откриха регионален център за безплатна правна помощ на социално слаби

Регионален център за безплатно консултиране на хора от уязвими групи и социално слаби бе официално открит към Адвокатския съвет в Хасково.

Председателят на хасковската адвокатска колегия Веска Запрянова обясни, че над 30 адвокати ще дават дежурства всеки вторник и четвъртък от 9 до 12 часа и от 13:30 до 16:30 часа. Центърът се намира на четвъртия етаж на ул. „Хан Кубрат“ №8.

Адвокатите от Центъра ще предоставят безплатна правна помощ по граждански, изпълнителни, наказателни и административни производства на хора от уязвими групи и такива, на които месечния доход не надвишава определения за страната размер на линията за бедност – 314 лв.

Откриване

Ако човек не отговаря на критериите за безплатна правна помощ в Центъра, той може да ползва горещия телефон за правна помощ 070018250.

В страната вече има осем такива центъра, като целта им е подобряване на правораздаването и гарантиране на свободен достъп до правосъдие на всеки, независимо от неговия социален статус. Скоро се очаква да се открият подобни центрове в Харманли, Димитровград и Свиленград.

Сред официалните гости на откриването на центъра бяха Елена Чернева – председател на Националното бюро за правна помощ, Ралица Негенцова – председател на Висшия адвокатски съвет, ръководителите на хасковския окръжен, районен и административен съд, окръжна и районна прокуратура, общината, Български център за джендър изследвания.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button