ВажноХасково

МЗ: Водата в Хасково е годна за пиене и готвене

Водата в Хасково вече може да се ползва за пиене и готвене. Това съобщават от Министреството на здравеопазването, след като са получили от БАН резултатите от анализите на пробите питейна вода за установените стойности на изследваните радионуклиди.

Експертите са изчислили стойностите на здравнозначимия показател индикативна доза. Получените резултати показват стойности от 0,0262 до 0,0807 mSv/у, което е под нормативно определената параметрична стойност от 0,1mSv. Установените съответствия с нормативните изисквания на подаваната към момента във водоснабдителната мрежа на гр. Хасково питейна вода дават основание да се отмени наложеното от здравните власти ограничение за ползване на водата за пиене и готвене, пише в съобщението на министерството, което по традиция се обявява в петък вечер.

От министерството уточняват, че Регионалната здравна инспекция в Хасково ще продължи да извършва стриктен и учестен контрол върху дейността на водоснабдителното дружество за изпълнение на задълженията му да доставя качествена и безопасна питейна вода на гражданите.

На този етап остава забраната ВиК да ползва 7 тръбни кладенци на ПС 1 и ПС 2, за които е установено несъответствие на подземната вода с нормативно определените изисквания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитрова
Димитрова
23.06.2017 21:42 21:42

Какво означава това , че по високите етажи продължава режима ли? БЕЗОБРАЗИЕ!

Анонимен
Анонимен
24.06.2017 1:22 1:22

Каква е причината водата да се „оправи“ ?

Анонимен
Анонимен
24.06.2017 11:57 11:57

Има нагла диверсия през Министерство на здравеопазването целяща отравяне на милиони българи с хлор токсични химически оръжия.Чрез тази диверсия с над 5 000 000 000 се ограбват в повече милиони българи по параграф“здраве“.
АКо има във водата активен хлор провеждат токсикация на населението с цел извличане на милиони печалби от продажбата на лекарства.
ДО миналата година пиехме Astika в стъклени бутилки като лекарство против хлор токсични отравяния.Сега бирата е негодна .
АКо във водата има хлор масови убиици правят опит за канцерогенни отравяния на населението чрез растваряне на канцерогенни утайки по водопроводите вкл капсулирани.

експерт
експерт
24.06.2017 12:19 12:19

Водата в Хасково няма как да стане годна за пиене, без нова технология за пречистване и нова водопреносна мрежа.

делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
24.06.2017 17:26 17:26

Вече 30 г живея в този процъфтяващ ПРЕХОД наречен ДЕМОКРАЦИЯ и разбрах едно ЛЪЖЕ се НА ПОРАЗИЯ от ПРЕЗИДЕНТСТВОТО та до ПОСЛЕДНОТО току що родено ЦИГАНЕ Не вярвайте на никого и в нищо

За какво ни е РЗИ?
За какво ни е РЗИ?
25.06.2017 10:43 10:43

И чешмите дето пълним вода в града също не са обозначени

Back to top button