Хасково

Ники дари средства от фотоизложбата за други две болни деца в Хасково

17-годишната Николета Корондилева дари средства, събрани за нея от фотоизложбата в областна администрация, на други две болни деца от Хасково.

Благородният жест беше обявен от майката на Ники Росица Ленкова на първия рожден ден на движението „Деца помагат на деца“ в Учебния център на МВР на „Кенана“. Тя благодари на всички хора за подкрепата. От изложбата бяха събрани 1426 лв., които сега се разделят на три – за Ники, 5-годишният Криси и Дани на 11 г. Ленкова заяви, че кампанията в помощ на децата продължава.

Ники

Сред официалните гости на празника на Кенана бяха Павлина Иванова и Десислава Цанкова от МВР и директорът на областната дирекция на полицията старши комисар Ангел Цанков, който получи специални благодарности за голямото си сърце и проявена бащинска обич в помощта си за Ники.

На рождения ден бе Ники, която се завърна след трансплантацията на стволови клетки в турската клиника. С нея бяха приятели, талантливи изпълнители от „Южняче“ и певци, подготвени от Боян Митев. Събитието започна с минута мълчание в памет на Иванко Тодоров, който е в основата на благотворителната кампания.

Ники

Мотото „Деца помагат на деца“ се създаде на 1 юли 2016 г. от Николета Корондилева, която две години се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг.

Ники създаде движението, за да помогне на семейство Тодорови от Стара Загора. Последваха редица благотворителни инициативи.

В края на март деца от кампанията се срещнаха със заместник-посланика на САЩ и се включиха във Великденския базар. По време на срещата в посолството те се запознаха с търговския директор на „Майкрософт“ за България Иво Русев, който се включи с финансова помощ за ремонта на дома на Ники.

Ники

Създаде се своеобразен „Мост на здравето“ между Хасково и София, заради многото концерти и благотворителни инициативи в МВР, СДВР и Хасковска област.

След трансплантацията Ники се нуждаеше от напълно стерилен дом. Последва концерт в Харманли, реализиран с пълната подкрепа и съдействие на областния управител Станислав Дечев, Ангел Цанков и Владимир Демирев, представител на Националния полицейски синдикат. Имаше концерт на формация „Южняче“ в Хасково и в Димитровград. Всичко, за да се сбъдне мечтата на Ники да има хубава и стерилна детска стая. С огромната помощ на Цанков и негови колеги от СДВР беше ремонтиран целият дом. Венцислав Рангелов създаде организация, благодарение на която в СДВР бяха събрани оставащите средства за ремонта на дома на Ники.

„Деца помагат на деца“ продължава да подкрепя нуждаещи се в Хасково и страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.07.2017 16:43 16:43

За пореден път Ники, показа колко добро и истинско сърце притежава .Бъди сила и борбата, ти си невероятна и истинска ?

Хърманлийско меше
Хърманлийско меше
09.07.2017 16:29 16:29

Браво Цанков,браво Ангеле!

Back to top button