Хасково

2261 искат помощ за отопление, отказаха на 5 семейства пари за първолаци

За десетина дни в Хасковска област са подадени 2261 заявления за отпускане на помощ за отопление, съобщи на пресконференция старши експертът в Регионална дирекция “Социално подпомагане” Николета Колева.

751 от заявленията са в община Хасково, Димитровград – 410, Харманли – 408, Тополовград – 256.
Haskovo.info припомня, че големите опашки в областния град се извиха на 17 юли, откогато е в сила новата наредба за енергийната помощ. За нея вече се кандидатства по настоящ адрес. Сред новостите е, че тази година вече няма да се взимат предвид доходите за деца с увреждания. Заявления се подават до 31 октомври.

465 в Хасковска област вече са подали заявления за еднократна помощ за първолаци. Одобрените са 342, отказите са 5, а 118 молби са в процес на обработка.

По два отказа има в Хасково и Димитровград, а един е в Харманли. Сред критериите, на които трябва да отговарят родителите и които са същите като миналата година, е средномесечен доход.

Молбите за еднократната помощ за първолаци в размер на 250 лв. се подават до 15 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
27.07.2017 21:34 21:34

Отказват,Аааа!!!
Ам суджуци за герберите трябва да купупуват от спестените помощи…..щото инак няма да имат Кво да серат……

Back to top button