Хасково

Уникални идеи за Хасковско – отглеждане на риба и зеленчуци в система

Уникални за България бизнес планове са предложени на двудневното обучение в хаковския Младежки център “Предприемачество: Възможностите на една ръка разстояние”.

Обучители са предприемачите Марина Стефанова и Жюстин Томс, а от възможността се възползваха 15 от Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград. Вчера групата е преминала интензивно обучение за въвеждане в сферата на бизнес плановете и финансовото планиране. Днес бе практическата част от заниманието с навлизане в конкретика.

Обучение

Обучителите заявиха пред Haskovo.info, че всички 15 човека от групата имат конкретни идеи. Сряд тях са такива, свързани с туризъм, изграждането на музей, споделено офис пространство и на система за едновременно отглеждане на риба и зеленчуци, което у нас все още не се практикува.

Подобни обучения се провеждат още в Кърджали, Гоце Делчев и Силистра и се финансират от „Филип Морис“. Идеята е в райони, свързани с тютюнопроизводството да се развива и друг вид бизнес, за да не изпаднат хората в изолация.

Интересът в Хасковско се отчита като слаб, защото в другите градове в обученията са се включвали повече хора. Втора част ще се проведе на 4 и 5 септември. До края на септември се подават документи за участие в конкурса за наградата „Ринкър“. Най-добрият бизнес план ще получи финансиране до 20 000 лв. Няма възрастово ограничение за участниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.07.2017 15:58 15:58

Уникални глупости

Back to top button