Хасково

Затревяват стадион „Хасково“ през септември, общината ще плаща за непредвидена работа

Ремонтът на терена и лекоатлетическата писта на стадион „Хасково“ е почти завършен.

Всичко необходимо по терена е положено, като остава да бъде затревен. От фирмата изпълнител “Одесосстрой” съобщиха за Haskovo.info, че полагането на тревата не може да стане при температури над 25 градуса. Очакванията са затревяването да бъде извършено през септември. След това ще има 3-месечен период на възстановяване на тревата от стреса.

Стадион

Сега върви и асфалтирането на лекоатлетичеката писта. След това ще бъдат положени още два слоя. Тя ще е от 6 коридора.

От фирмата обясниха, че са извършили допълнителни ремонтни работи, като тези средства ще трябва да бъдат платени от общината. Припомняме, че от общинския бюджет ще трябва да се плаща и за непредвидени ремонти по училищата и детските градини в областния град.

Както Haskovo.info писа, срокът на договора е 60 календарни дни и тече от 14 юни. Ремонтът е на стойност 533 000 лв.

Специалистите обясниха, че след полагането на тревното покритие от общината ще трябва да закупят и техника за поддръжка. Грижите ще трябва да са ежедневни, защото в противен случай за 1 г. теренът ще се превърне в поляна.

Стадион

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.08.2017 18:16 18:16

Ама разбира се, че от фирмата „са извършили допълнителни ремонтни работи“ и е знайно от всички, че „тези средства ще трябва да бъдат платени от общината“ … Има си хас! На предишния ремонт бил ги накарал Георги да направят по едно дарение, десетина фирми. И всичко свърши – бяха лапали от общинската копанка по други поводи, отплатиха се на града, няма хър-мър! Тия сега веднъж ще си вземат заявеното, после ще им доплатят още, а и от качество и материали като поспестят … ще има да пращат суджуци към София.
Само трепане оправя работата, друга оправия няма! Тоя стадион с два „Кировеца“ го направиха, за три месеца и събираше по 20 000 зрители на истински футболни мачове. Сега и пет милиона да открадат и един да вкарат, все тая. Барем един голям екран да монтират и да свържат с плейстейшън, да поиграят виртуален футбол кауните.

Анонимен
Анонимен
13.08.2017 20:24 20:24

Драги общинари няма ли кой да обърне внимание из града какви дървета има и с каква височина са .Тополата до дом Марина надмина блока какво да чакаме да се стовари по булеварда и да убие някой ли ?От вятъра се свива до половината .Не си увеличавайте заплатите ами се разглеждайте затова ви плащаме ние народа да следите градския живот и да се грижите за прекрасния ни град .

Back to top button