Регион

8 екипа остават край локализираните пожари в Хасковско

Пожарите в Хасковска област са локализирани. През нощта, с падането на температурите, ситуацията се е успокоила, съобщават от областна администрация.

Дежурни екипи ще продължат и днес да следят на място терените, където бушуваха пламъците и да предпазват местностите от нови запалвания.

На пожара между селата Присадец – Маточина, който унищожи 7000 декара площ, остават дежурни два противопожарни автомобила с шестима огнеборци. През целия ден те ще обхождат периметъра на пожара и ще контролират терена.

Край Княжево и Срем изгоря 1000 декара смесена гора. Засегнати бяха и ловни терени, със сигурност има загинали диви животни. Край Княжево остават на дежурство 4 противопожарни автомобила с 10 пожарникари.

Другият пожар в тополовградско, този при Хлябово и Сакарци, е окончателно ликвидиран. Там освен сухи треви и храсти, изгоряха и малки площи лозя, пламъците бяха спрени на стотина метра от Хлябово. Днес и там остава дежурен екип, за да следи за евентуални нови запалвания.

В община Ивайловград, край село Черничино бяха изпепелени 300 декара. Там остава дежурен екип от пожарникари.

Общо над 10 000 декара изгоряха само за две денонощия в Хасковска област. За част от пожарите подозренията за умишлено запалване са все по-сериозни. Полицията работи по изясняване на случаите. И днес за Хасковска област е в сила екстремална опасност от възникване на пожари. Температурите ще останат високи, а вятърът силен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button