Хасково

Счупилият крака на полицай остава в ареста, трите жени – на свобода срещу 6 бона

46-годишният турски гражданин Абидин Йоздемир бе оставен в ареста от Хасковския окръжен съд по обвинение в нанасянето на средна телесна повреда. При меле миналата нощ на ГКПП „Капитан Андреево“ гастарбайтерът счупи крака на граничния полицай Андон Андонов.

Адвокатът му поиска по-лека мярка, защото Йоздемир не е искал да чупи крака на полицая. Самият задържан поиска от съда да бъде освободен, защото в понеделник е на работа в Германия. По лицето му има следи от наранявания при оказаната съпротива при ареста.

От прокуратурата заявиха, че полицаите са действали според закона и правата на задържания са защитени.

44-годишната му съпруга Перихан и двете им дъщери на по 26 г. – Тугба и Шермин са освободени срещу парична гаранция от по 2000 лв. На Перихан е отнет турският задграничен паспорт.

Haskovo.info припомня, че колата на семейството пристигнала на пункта от Турция към полунощ. Гастарбайтерите се прибирали към Германия. Те отказали да отворят багажника на колата за проверка. При опит да бъдат задържани се стигнало до мелето с граничните полицаи. Пред разследващите арестуваните заявили, че били много изнервени от дългото чакане.

В крайна сметка хасковският съд прие, че за Йоздемир съществува реална опасност да се укрие, защото е чужденц и предвид наказанието от 3 до 10 г. затвор. Решението на съда подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кико
кико
25.08.2017 18:02 18:02

Ако беше станали на Турската граница щяха да са застреляни до сега!

БАЙ АХМЕД МАНАФА КАЗА !!!!
БАЙ АХМЕД МАНАФА КАЗА !!!!
25.08.2017 19:40 19:40

На турска да посегнат на полицай особено джандармерия щяха наистина да бъдат застреляни показно,Тъп турчин сега за назидание ще лежи една година в затвора да си носи вазелин !!

Back to top button