Регион

Почистване на пасища причини голям пожар, спряха огъня на метри от къщи

Голям пожар избухна вчера след обяд край свиленградското село Младиново, съобщават от областна администрация.

Две огнища от двете страни на селото обхванаха огромни територии и застрашиха крайните къщи на населеното място. Високите температури и изключително силният южен вятър допълнително затрудниха гасенето и овладяването на стихията.

Единият фронт на пожара обхвана 1000 декара площ и унищожи сухи треви, пасища, храсти. Второто огнище се разрази много бързо и унищожи над 5000 декара площи със сухи треви и храсти, лозя и овощни градини. Първоначалните огледи показват, че отново причина за запалването е почистване на пасища и човешка небрежност.

През цялата нощ на терена работеха 9 противопожарни автомобила и 4 високопроходими коли Горското предприятие.  Огнеборците успяха да спрат пламъците на 50 метра от крайните къщи и до евакуация на населението не се стигна. Спасена бе и близка гора.

Тази сутрин ситуацията край Младиново е спокойна. На място дежурят 3 противопожарни автомобила.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.09.2017 18:18 18:18

Келеви селяндури.

Back to top button