Регион

Специалисти преглеждат безплатно възрастни хора в три хасковски общини

Безплатни медицински прегледи за възрастни хора над 60 години от 10 общини ще се извършат през октомври.

Квалифицираните лекарски грижи са част от програмата „Забавно лято, грижовна есен”, осъществявана с финансовото съдействие на „Филип Морис България“ и ще се осъществяват от 1 до 25 октомври в областите Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково, обхващайки 20 населени места. Сред тях са Стамболово, Харманли и Минерални бани.

Седем екипа, които включват кардиолози, ендокринолози, ортопеди, невролози, офталмолози и уролози ще извършват безплатни прегледи за лица над 60-годишна възраст, с подкрепата на местната администрация.

Достъпът на възрастните хоrа в малки населени места до специализирани медицински услуги е затруднен, а причините затова са ограниченият брой медицински специалисти в малките населени места, недостигът на средства за транспорт до по-големи градове, както и липсата на достатъчно направления по НЗОК, казват организаторите.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button