Регион

Нов социален център за 30 семейства от уязвими групи откриха в Баните

Нов социален център, който ще осигури 35 работни места и ще бъде полезен на семействата и хората от уязвимите социални групи откри кметът на националния курорт Минерални бани Мюмюн Искендер.

ОткриванеЦентърът за активно включване предоставя иновативни интегрирани социални услуги, като предоставяне на психологическа подкрепа, провеждане на индивидуални и групови дейности.

Една от основните му функции ще е да бъде мястото, където лицата от уязвимите групи на територията на община Минерални бани да получават необходимите им услуги за превенция и преодоляване на социална изолация и възстановяването им в активния социален и икономически живот. Центърът ще обхване минимум 30 семейства от уязвими социални групи.

Откриване

„Община Минерални бани ще има още една ценна придобивка за гражданите. Стремим се да бъдем социално активна община. Вече имаме един мащабен социален проект, по който назначихме 90 лични асистенти. Над 400 души са обхванати по проекта за осигуряване на топъл обяд на социално слаби граждани. В новия Център за активно включване ще са ангажирани 25 лични асистенти и 10 озеленители”, каза Искендер.

Той преряза лентата за откриването на Център заедно с ръководителя на строителната фирма, осъществила реновирането на сградата Фикрет Вели. Кметът благодари специално на своя заместник Нуртин Сабри и координатора Виктория Узунова за успешната реализация на Центъра. Европейското финасиране на проекта е на стойност над 378 000 лв., а съфинансирането със собствени средства е над 56 000 лева.

Откриване

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Х
Х
07.10.2017 13:55 13:55

А с колко от тези средства е съфинансирал себе си господин Мюмюн Искендер?

Back to top button