Любопитно

Ивайловград домакинства на национална астрономическа конференция

XII годишна научна конференция на Съюза на астрономите в България се провежда в Ивайловград.

Програмата до 8 октомври включва научни сесии с доклади и постери, посветени на най-новите изследвания на българските астрономи в областта на звездната астрофизика, Слънчевата система, методиката на обучението по астрономия. Всяка година в конференцията участват астрономи от България и чужбина, студенти и любители астрономи.

В рамките на конференцията днес ще бъдат изнесени публични лекции в читалище „Пробуда 1914“. Вечерта на терасата на читалището организаторите канят любознателни граждани на демонстрационни астрономически наблюдения с телескоп.

Съюзът на астрономите в България е неправителствена организация, която обединява професионални астрономи, учители, работещи в народните обсерватории и планетариуми, астрономи-любители. Активна част от членовете й са учени от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при БАН. Основна цел на съюза е да съдейства за развитието на астрономията и повишаването на обществения престиж на тази наука.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button