Любопитно

Хасковски младежи атакуваха най-високия връх в Полша

Седем хасковски младежи се завърнаха от международен обмен в Полша и разказаха за своите преживявания в Младежкия център.

Те са от етнографската школа с ръководител Нели Арнаудова и по най-добрия начин представиха българската култура на връстниците си от останалите държави. Нашите презентираха българските традиции, носии, ароматната роза и традиционните ни ястия и питиета, с което са успели да впечатлят аудиторията.

Младежи

Наред с концертите и съвместните изяви, нашите са имали и доста екстремни преживявания, като колоездене и атака на най-високия връх в Полша, който се намира в националния парк Татра.

Хасковската група е била настанена в хижа край Краков, като хасковските гимназисти са силно впечатлени от условията в едно селско училище, което е било разположено в 5 сгради, имало и басейни. По техните думи, подобна база нямат и софийските гимназии.

На обмена бяха Стефани Арабаджиева, Тодор Иванов, Виктория Стоянова, Пламена Вълчанова, Стефан Евтимов, Десислава Господинова и Християн Запрянов.

Хасковлии са завързали големи приятелства основно с македонците и сърбите, вече имат покани за следващи обмени, а една от полякините останала толкова впечатлена от чутото за България, че пожелала да дойде да живее тук.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Валентина Г.
Валентина Г.
07.10.2017 10:43 10:43

Стефчо си рефрешва Grindr-а навсякъде :D

Митю Клявката
Митю Клявката
13.10.2017 13:38 13:38

Тоя ВРЪХ,99 метра,ли е висок???
Кой плаща???
Ааа,от парите дето ги окрадоха ГЕРБАДЖИИ от пенсионерите,малините да се забавляват

Хасковски турист
Хасковски турист
13.10.2017 13:40 13:40

Колко от тия деца са роднини на ГЕРБАДЖИИ???
КОЛКО НА КМЕТА???
А????

Back to top button