Любопитно

1000 танцьори с 400 изпълнения на „България танцува“ в обновената зала „Младост“

Близо 1000 танцьори ще се представят с 400 изпълнения на започналия тридневен национален танцов конкурс „България танцува“ в обновената спортна зала „Младост“ в Димитровград.

Програмата стартира със соловите изпълнения при класическия балет, характерните и съвременните танци. Официалното откриване е в събота от 13 часа, когато ще бъдат раздадени и девет стипендии на МОН за даровити деца.

Фестивал

Както Haskovo.info писа тазгодишното издание за пръв път ще е с международно жури. В състава му са Небойша Веселинович – представител на International Dance Organization (IDO), родната звезда Никола Хаджитанев, проф. Хикмет Мехмедов, проф. Анелия Янева. Догодина амбициите са стипендиите да бъдат 12 и да има танцьори от чужбина.

Купата на кмета сега ще е за хореография, посветена на 70-годишнината на Димитровград, като голямото награждаване ще е в неделя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button