Регион

Екоинспекцията глоби ВиК и торовия завод за изпускане на отпадни води

През октомври са издадени наказателни постановления за 1 000 лв. на ВиК-Хасково и за 2 000 лв. на торовия завод в Димитровград за изпускане на отпадни води над установените норми, съобщават от РИОСВ-Хасково.

Съставени са 5 акта за нарушения по Закона за биологичното разнообразие, три от които за несъгласувани инвестиционни предложения и две за липса на разрешителни по Регламент на ЕС за внос и за износ на алигаторови и кайманови костенурки.

Почистени са две нерегламентирани сметища в Кърджали и едно в димитровградското село Радиево.

През октомври на „зеления“ телефон на РИОСВ-Хасково са постъпили 7 сигнала, 3 от които за нападение на мечки над пчелини в района на ДЛС „Женда“, за които Haskovo.info писа.

Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково са извършили през октомври 165 проверки на 157 обекта. Дадени са 86 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 10 акта, наложена е една санкция и са издадени 3 наказателни постановления на стойност 3 100 лв. Oт санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са събрани 4 836 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button