Регион

Контрабандна валута за 58 000 лв. хванаха на Капитан Андреево

Контрабандна валута с левова равностойност 58 675 лeва откриха митническите и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На Капитан Андреево на трасе „Изходящи леки автомобили и автобуси“ пристига лек автомобил „Ауди“ с румънска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В колата пътували семейство – съпрузи и непълнолетното им дете, които заявили пред българските митничари, че не пренасят нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При личен преглед на мъжа, в един от джобовете на панталона му, са открити недекларирани 30 000 евро: 37 банкноти в купюри по 500 евро, 50 банкноти по 200 евро и 15 по 100 евро.

На нарушителя, турски гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Само преди месец митничарите на Капитан Андреево откриха 26 000 евро в дамската чанта и бельото на сръбска гражданка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button