Любопитно

„Ана от другата страна“ гостува в Хасково

Драматичен театър – Търговище гостува в Хасково със спектакъла „Ана от другата страна“ – модерна театрална постановка, базирана на три класически български произведения.

Постановката ще се играе на 28 ноември от 19 часа в театър „Иван Димов“.

„Ана от другата страна“ е авторски спектакъл на Надя Асенова, базиран на „Железният светилник“ на Димитър Талев и драмите „Вампир“ на Антон Страшимиров и „Албена“ на Йордан Йовков. Целта на този спектакъл е да ангажира младите с едно изненадващо пътешествие сред емблематични женски образи от българската драматургия и литература.

Едно седемнайсетгодишно момиче – Ана се опитва да си отговори на важни въпроси под натиска на родители, приятели, гаджета и т. н. Въпроси като: „Коя съм аз? Какво искам? Какво да правя с живота си?…не ми е ‘се таа, брат…“.

За да проведе този диалог между поколенията екипът на театъра от Търговище залага на оригинални решения – сценичен бой, каскади, атрактивна мултимедия, пластически и танцувални картини, както и с прекрасната музика на Дони.

След инцидент в нощен клуб, главната героиня Ана попада от другата страна, където среща три жени, принудени да преживяват отново и отново вината си. Вината на Султана спрямо Катерина, на Малама към Вела, на Албена към Куцар. Ана става неволен свидетел и участник в тези отношения, сблъсквайки се с три коренно различни мирогледа към света.

Атрактивността на представлението се дължи на сполучливата спойка от съвременност, безценна българска класика и универсалност на проблематиката.

Това е спектакъл-търсене, образователен и театрален прийом за изследване на проблемите.

Участват: Анна Петрова, Добрина Гецова, Ивана Стоянова, Жаклин Георгиева, Маргарита Маркова, Лъчезар Андреев, Атанас Махнев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button