Регион

Инвестиция за 5 млн. лв. отваря 150 работни места в Свиленград

В четвъртък в Свиленград ще бъде официално открит голям търговски комплекс с международна автогара, съобщават от общината.

Комплексът е на площ от 6 000 кв. м. Той е най-големият хипермаркет в Хасковска област и един от най-големите в Южна България.

Инвеститор е българска фирма. След конкурс, обявен от общината, фирмата закупи два общински терена в района на кв. „Простор“, до МБАЛ – Свиленград, за които заплати 635 000 лева на общината. По договора с общината тя се задължи в имотите да реализира инвестиции в размер на не по-малко от 2 400 000 лева в срок от 18 месеца и да изгради за своя сметка два обекта с обществена значимост – хипермаркет и автогара. Допълнително изискване към инвеститора е за срок от 25 години да не се променя предназначението на обектите, както и ежемесечен ангажимент за почистване на двора на болницата. Строителството започна през септември 2016 г.

Днес, след малко повече от година, на терен от 6 дка е изграден хипермаркет с търговска площ 4 000 кв. м. Инвестицията достигна 5 млн. лева. Към обектите са изградени подход откъм пътя, паркинг със 160 паркоместа, стоянка за таксиметрови автомобили и озеленена площ.

Хипермаркетът е от типа на верига магазини „Жанет“. Предлага 80 000 артикула от всички видове хранителни и стоки за бита, перилни и почистващи препарати, детски изделия, парфюмерия и козметика и др. Ще има топла витрина, където ще се предлагат прясно приготвени ястия и супи, скара, щанд за прясна риба, фреш сокове, фурна за тестени изделия.

Обособени са специален щанд за био и органични продукти и аптека. Оформени са детски кът, място за кафе и безалкохолни напитки. 10 каси ще обслужват клиентите. Назначени са 150 души персонал, което прави инвеститора най-големия работодател тук. Оборудването е на водеща италианска фирма и отговаря на всички световни стандарти. Магазинът ще работи без почивен ден от 8 до 22 часа. В деня на откриването клиентите ще имат възможност да се ползват от редица промоции, приятни изненади и награди.

Автогарата ще бъде въведена в експлоатация съобразно законовите норми за обществен превоз на пътници и товари в България. Тя ще бъде пусната в експлоатация до края на годината като първата международна автогара в Свиленград, изградена по всички европейски изисквания и менажирана от голяма европейска компания. Освен редовните автобусни линии, се предвижда да бъдат открити и нови за Турция: Свиленград – Одрин и Свиленград – Чорлу. Автогарата ще обслужва и линии от междуградския и вътрешноградския автобусен транспорт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button