Любопитно

Ансамбъл „Хасково“ отпразнува 40 г. с втори концерт и много овации

Ансамбъл „Хасково“ отпразнува 40-годишнината си с втори концерт в рамките на два дни в хасковската спортна зала „Дружба“.

В петък не всички успяха да влязат в залата и да се насладят на изпълненията на танцьорите с ръководител Ана Димитрова. Ето защо тази вечер спактакълът беше повторен и премина също при голям успех. В залата пък имаше хора, които бяха дошли отново да се насладят на танцьорите.

Концерт

Ансамбълът се представи с най-доброто от репертоара си и показа новите танци. Сред изпълнителите бяха родители, ветерани и основатели на ансамбъла от 1 декември 1977 г.
Haskovo.info припомни, че в петък Ана Димитрова получи най-голямото отличие на областна администрация и плакет от община Хасково.

Ансамбъл “Хасково” е носител на званието “Представителен ансамбъл на България” от 1984 г. а от 2010 г. е обявен за представителен ансамбъл на ЦИОФФ (Международната организация на фолклорните фестивали към ЮНЕСКО). В ансамбъла участват около 200 танцьори на възраст от 5 до 25 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ники
ники
04.12.2017 6:44 6:44

няма друг хасковски състав, който да може да напълни зала дружба два пъти с платени места, в рамките на два дни!!! Адмирации!

Боби
Боби
04.12.2017 12:48 12:48

Така е, да! И с толкова много деца танцьори! И кича по костюмите, не беше малко!

Back to top button