Любопитно

Пищна заря и пълен площад за запалването на елхата в Димитровград

Празничните светлини на най-голямата жива елха в България – „Дървото на надеждата“ в Димитровград бяха тържествено запалени тази вечер.

Това стана с концерт и много изненади на пълния с деца и родители площад „България“. Тържеството започна с пристигането на Дядо Коледа, който се качи на сцената за радост на децата. Всички бяха поздравени с настъпващите празници от кмета Иво Димов.

Празник

Последва концерт на детска вокална група „Слънчогледи“ и атрактивно огнено шоу. Последва броене, след което елхата грейна, а в небето започна пищна заря.

Аромат на вкусни коледни курабийки и вурсчета се носише из площада на Димитровград. Децата можеха да пекат и украсяват коледните сладки, да напишат писмото си с желания до Дядо Коледа и да го пуснат в Пощата, където елфите събираха писмата от коледната поща.

Празник

В Коледната гора от живи елхички малчуганите можеха да украсяват „Елха за Баба и Дядо“. 26 коледни дръвчета ще бъдат подарени на всеки един от пенсионерските клубове в общината. Така с много любов и грижа децата изпращат своето топло послание към възрастните хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button