Регион

Тютюнопроизводители без пари от година, искат спешна намеса на държавата

За спешна намеса на държавата настояват тютюнопроизводители. Причината е, че едно от фирмите, изкупуващи суровината дължи близо 2,5 милиона лева на земеделци от миналата година.

Производители от цялата страна се събраха на протест в хасковското село Текето. Те не са получили парите за последната реколта и са на ръба на фалита. Фирмата е гръцка и в момента срещу нея се водят дела. Има уверение от една от българските фирми, че ще поемат част от задълженията, но не всички. Затова тютюнопроизводители настояват държавата да изплати парите, а след това да си ги търси от фирмата.

Протест

За очакван фалит на гръцката фирма се заговори още преди година. Сега складовете й са запечатани по искане на кредитори, а до дни предстои съдът в южната ни съседка да се произнесе за бъдещето й.

На 10 декември в министерството на земеделието ще има консултативен съвет по тютюна. Представители на бранша ще настояват държавата да се намеси и да реши проблема на около 1 000 производители на тютюн, които имат да получават пари от гръцката фирма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
06.12.2017 15:12 15:12

Къде са щатните протестиращи ,не ги виждам. Живко полицая, наш Румо ?
Язък за хорицата, от Текето!!! А и всички ,които имат да вземат пари ,от тази фирма!

Анонимен
Анонимен
06.12.2017 16:17 16:17

ДАНО ДА СИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ХОРИЦАТА НО ЗА ДРУГА ГОДИНА НЕ ДАВАЙТЕ СТОКА БЕЗ ПАРИ КОЙТО ИСКА СТОКА ДА НОСИ ПАРИ В БРОЙ ИНАЧЕ ДА КУПИ ОТ КЪДЕТО СИ ИСКА !!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button