Хасково

Инспекцията по труда откри грешка в трите конкурса на общината

От централата на Инспекцията по труда в София изпратиха писмо до община Хасково, че има грешка в обявлението за последните три конкурса.

В писмото е записано, че е погрешно да се иска предварително разработване, заяви за Haskovo.info кметът Добри Беливанов. Градоначалникът все още не е решил дали да прекрати конкурсите.

Haskovo.info припомня, че на 21 декември по сигнал на граждани кметът Добри Беливанов възложи проверка на законността на конкурсите за секретар на общината, директор на дирекция “Икономика и стопански дейности, управление на общинска собственост” и директор на дирекция “Администрация и правно-нормативно обслужване”.

В сигнала се казваше, че в обявлението е записано, че Писмената концепция се представя в срока на подаване на документите за кандидатстване за конкурса. Съгласно чл. 30, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурси за държавни служители изискванията към концепцията и критериите за преценка се одобряват от назначената комисия за провеждане на конкурса, което от своя страна предполага, че концепциите следва да бъдат представени едва след като бъдат одобрени изискванията към тях. Законът предвижда, че концепциите следва да се представят в срок, който е определен от конкурсната комисия и то едва след одобряване на изискванията към тях и критериите за преценка.

В същото време всички 8 кандидати са допуснати до участие в конкурсите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.01.2018 15:36 15:36

Нещастник гербаджийски кмет! Хасково стана за смях в цяла България. Некадърност, безхаберие, некомпетентност цари в общината, а най-отгоре е Беливанов, носител на приза „Най-заспал кмет“ за всички времена.

Митю Клявката
Митю Клявката
10.01.2018 16:45 16:45

Тарикат,гладен Дъъърт плъх

Анонимен
Анонимен
10.01.2018 17:33 17:33

Не Ви ли е ясно,че от тук на сетне всичко,което е в ръцете на ГЕРБ ще удря и то здравата по главата на кмета и неговото обкръжение.Ще ги съсипят.Гепаджийска работа.На времето комунистите не са давали властта без кръв,а сега защото сме „демократично общество“и цялата власт е в нас ще използваме всички налични ресурси за да ги смачкаме.Това е „демокрацията“.

БЕНТЛИванов
БЕНТЛИванов
10.01.2018 20:01 20:01

Аз съм опозиция на централната власт.Обещавам ви мръсни улици и градинки, помияри по улиците, безхаберие в общината.Свободата иска жертви.

Инспекция по труда
Инспекция по труда
10.01.2018 20:02 20:02

Да го смачкват по-бързо, та да изчезва и да ни отърва от присъствието и глупостта си!

следваща в ДУБАЙ-БАЙ -БАЙ
следваща в ДУБАЙ-БАЙ -БАЙ
11.01.2018 7:42 7:42

Стига да си отива този некадърен кмет където да мръднем всеки говори за хасковския некадърен Кмет,Старчок ама ходи в Монако.Цял живот не ходи ама сега отиде и още му се иска.

Back to top button