Хасково

Хасковлията, убил жена си, страдал от психично разстройство

61-годишният Борислав Вълков, който е обвинен в убийството на 38-годишната Антония Тодорова, с която живеели на семейни начала, страдал от биполярно афективно разстройство.

Това стана ясно по време на съдебното заседание за вземане мярка за неотклонение на обвиняемия. Вълков обаче не взимал редовно лекарствата си за психичното разстройство или ги смесвал с алкохол. Негови съседи пък разказали пред полицията, че Вълков често злоупотребявал с алкохола и ставал агресивен. Семейният скандал пък избухнал заради силно пусната музика. От прокуратурата посочиха, че въпреки разстройството обвиняемият е вменяем.

Държавното обвинение поиска Вълков да остане в ареста. Той е признал за убийството, което се подкрепя и от останалите доказателства, събрани по делото. Haskovo.info припомня, че убийството бе извършено на 12 януари, когато двамата с Антония се сбили, Борислав я ударил няколко пъти, като й нанесъл тежка телесна повреда – фрактура на черепа, от която жената починала. От прокуратурата посочиха лошите характеристични данни на обвиняемия и подчертаха, че има реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление. Ако бъде признат за виновен Вълков го грози затвор от 10 до 20 г. затвор.

Обвиняемият бе защитаван от служебния адвокат Антон Пейчев. В началото Вълков поиска да го защитава адв. Добри Рангелов, но последният заяви по телефона, че е възпрепятстван да се яви на това заседание. Вълков поиска от съда по-лека мярка – „домашен арест“, защото има възрастна майка, която не иска да оставя сама. Адвокатът му заяви, че той не е съзнавал какво върши.

В крайна сметка съдът остави Борислав Вълков в ареста, защото може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението в което е обвинен, може да се укрие или извърши друго престъпление. Що се отнася до заболяването му, според магистратите Вълков не се нуждае от лечение в специализирано медицинско заведение.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button