Хасково

Скандали и отстранен съветник от извънредната сесия на общинския съвет

Бурна извънредна сесия проведоха хасковските общински съветници. Първоначално трябваше да бъде гледана повторно само точката за облекчение от 1 лв. на ден за детска градина.

Haskovo.info припомня, че извънредната сесия се свика за отстраняване на явна техническа грешка. В решението от януарската сесия е посочена алинея 6, вместо алинея 3.

Според съветника от „Коалиция за Хасково“ Георги Пеев, това не е техническа грешка, а зле свършена работа, защото решението е стояло 35 дни на сайта на общината, гледано е от всички комисии, а никой не го е поправил. Той предложи общинският съвет да отмени решението си и да го внесе наново поправено, защото има и други слабости и може да падне в съда. Предложението на Пеев бе отхвърлено, а съветниците гласуваха основния текст на докладната. От „Коалиция за Хасково“ не участваха в гласуването.

Сесия

Кметът Добри Беливанов пък заяви, че идеята е добра, но противоречи на Закона за местните данъци и такси и този за училищното и предучилищното образование. Градоначалникът попита, ако досега общината е отделяла 800 000 лв. за детските градини, от къде ще дойдат сегашните близо 1.4 млн. лв. Така се създавало хаос.

В началото на сесията бе гласувано предложението на Антон Иванов от ГЕРБ съветниците да не получат възнаграждение за извънредната сесия, защото е само от две точки. Според Пеев това е в разрез с правилника, като посочи, че който иска може да си върне парите с протокол за дарение.

Втората точка бе от председателя на общинския съвет Таня Захариева във връзка с получено писмо от кмета Добри Беливанов. В него той задава няколко въпроса във връзка с приетия през януари нов бюджет на общината. Кметът иска информация за мотиви и анализи за корекция в посока завишения на приходната част на бюджета на общината, бюджета по показатели на пълен единен бюджетен класификатор, обосновка на противоречията между Приложение 5А и Приложение 13 в частта на бюджетите на „Екопрогрес“ и „Младежки център“, къде в бюджета са заложени 129 000 лв. за охрана на общинските училища, обосновка на недопустимата разлика между размера на приходите и разходите в Приложение 10А, както и обосновка за некоректната разлика между размера на още няколко приложения.

Захариева взе думата и заяви, че бюджетът е бил приет с безпрецедентно мнозинство от 34 съветника от всички сили. Тя подчерта, че общинският съвет е този, който контролира дейността на кмета. „Вие сте длъжен да давате отговор и отчет, а не обратното, такъв е законът“, обърна се към кмета Захариева.

В крайна сметка общинският съвет прие корекция на Приложение 10А като завиши разходите за метене на територии за обществено ползване с 2000 лв., като със същата сума се намалява резерва за непредвидени и неотложни разходи. Задължиха кмета да приведе Приложение 16 в съответствие с бюджета, както и да изготви единен бюджетен класификатор, като спази предвидените в закона срокове за представянето му в министерството на финансите и Сметната палата.

Председателят на комисията по бюджет и финанси Даниел Гаргов заяви, че 625 000 лв., с колкото се променя рамката на бюджета, е по-малко от 1% от неговия размер. По неговите думи бюджетът е постижим без дори много напъване.

При обсъждането на бюджета Георги Пеев взе думата и в изказването си каза, че малка част от общинските съветници са разбирали какво приемат, защото не разбират от бюджет. Последваха реплики, като на няколко пъти Пеев взимаше думата от място. Антон Иванов каза от трибуната, че се работи и е нормално да се сгреши, но не се съгласи, че 3-4 съветници знаели за какво става дума в бюджета. Той каза, че думите на Пеев са обида и поиска от председателстващия общинския съвет Митко Полихронов да санкционира Пеев с най-тежкото наказание. След това Полихронов отстрани Пеев от заседанието на общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

18 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хайде и Антон време е вече
хайде и Антон време е вече
05.02.2018 12:35 12:35

Браво Захариева крайно време е вече да се озъбиш на тоя заспал Кмет!

Анонимен
Анонимен
05.02.2018 12:37 12:37

Всичко що е к костюм е педераз и е за осакатяване

ДА ЖИВЕЯТ КАУНЬЕТО!!!!
ДА ЖИВЕЯТ КАУНЬЕТО!!!!
05.02.2018 12:37 12:37

ГЕРБЕРАСТИТЕ УСЕЩАТ,УСЕЩАААТ,ЧЕ ДНИТЕ ИМ В ТОЯ ГРАД И В ТАЯ ДЪРЖАВА СА ПРЕБРОЕНИ!!!И НА ГЛАВНИЯ ИМ ТЮФЛЕКЬ ОТ БАНЬЬКЯ СЪЩО!!!

САМОРАЗПУСКАНЕ И ИЗБОРИ!!!!
САМОРАЗПУСКАНЕ И ИЗБОРИ!!!!
05.02.2018 12:46 12:46

Тоя ДЖЕНДЪР-КЛУБ от ГЕРБ в Общинския съвет ВЪН!!!
И НОВИ ИЗБОРИ И ЗА КМЕТ,И ЗА ОБЩ.СЪВЕТ!
НЕЗАБАВНО!!!!!!

Набор
Набор
05.02.2018 12:59 12:59

И сега видяхте ли кой го командва Д. Беливанов – Коалицията, сиреч Г. Иванов. Е това са Джендърите, които са алчни и гладни и правят циркове на сесия. Но Добри и той не се ли усеща как го въртят на пръста си.
Добри, че ти стана като пумпал! Откъде ли вече не те връткат? Осъзнай се бе, човек, нямаш екип, а само едни лапачи около теб, които ти гледат сеира и те използват. Жал ми е за теб! Без достойнство остана.

Ние
Ние
05.02.2018 14:30 14:30
Отговор до  Набор

Наборе ли си или наборче ама си много глупаво като ваште хора от герб.

Анонимен
Анонимен
05.02.2018 19:02 19:02
Отговор до  Набор

Наборе,много си зле,бе. Те даже и твойте хора от ГРОБ си казаха кой го командори Беливанов-Иван Стаматов,даже Делянчо показа снимки как му седи на стола. А пьк с Георги Иванов никога не може да се сравнява. Пак ви казвам-това дето Георги Иванов го направи-више не можете и да го боядисате. Може и да умирате от яд,ама е така.

Кичка
Кичка
05.02.2018 13:16 13:16

Хахахахахаха Пеев държи да си прибере заплатата. Какво като са две точки откъде, накъде ще гласуват тия в общинския съвет да не се плаща сесията.

Тошо
Тошо
05.02.2018 13:38 13:38

Браво на Пеев ако бяха всички като трб нямаше да сме на този хал.Отстраниха те щото не си им удобен.Трябва някой да им казва истината в очите.

АМ-ГЪЛ
АМ-ГЪЛ
05.02.2018 13:53 13:53

Я да смучете малкия КУРНИШОН на Делянка Добрева!!!!И да му гризете сочните устни!!!Че ми е много секси с тоя РОЗОВ ДЖЕНДЪР пуловер дето се разкарва в ИСТАНБУЛСКИЯ НИ ПАРЛАМЕНТ!!!!

Минзухарко-БАТКО
Минзухарко-БАТКО
05.02.2018 14:17 14:17

Киче-кокиче,Минзухарко-батко искаш,ли да ти изяде мммазната герберска пастичка???

СОЦИОЛОЖКАТА ПСИХОЛОЖКА
СОЦИОЛОЖКАТА ПСИХОЛОЖКА
05.02.2018 14:23 14:23

СТРУКТУРА НА ОБЩ.СЪВЕТ ХАСКОВО:
ДЖЕНДЪР-ГЕРБ-МИЛИЦИОНЕР-ДЖЕНДЪР-БРЪДЧЕД?ПОЛИХРОНОВ-ДЖЕНДЪР-ДЖЕНДЪР-ГЕРБЕРАСТ-ГЕРБЕРАСТ….И ТУК ТАМ НЯКОЙ СВЕСТЕН КАТ ПЕЕВ….А,И СВЕТЛЕТО Е УБАВА!!!!

Анонимен
Анонимен
05.02.2018 17:17 17:17

Гери пак си се окапала с бяло сладко.Внимавай малко де,то е за ядене,не за капане.

Красимир Краев
Красимир Краев
06.02.2018 1:52 1:52

Хора вие на глупаци ли се правите ? ГЕРБ, БСП или ДПС всички са еднакви, само обещания а накрая нищо, крадат, лъжат и нямат срама.
Какво направи и прави новия кмет за Хасково ?????? Една пионка която я командват и нищо не прави за града ??????? Повечето улици са без осветление, бездомни кучета навсякъде, могат да ухапят или разкъсат някое дете или човек ??????? Градът е мръсен и нищо не се прави ???? Георги Иванов може да е всякакъв но ако не беше той, сега Хасково нямаше да изглежда така ???? някой казваха че крадеше много но и много направи за Хасково. Града се миеше всеки ден, метеше се целия град, почти всички улици и тротоари са асфалтирани и направени както трябва. Но сега ще кажете че това е направено чрез негова фирма и е прибрал парите, взимал е много рушвети, това всеки го знае че е така и всеки кмет, депутат или управляващ взима и прибира пари, хиляди и милиони но проблема е че нищо не правят всичко е за тях и техните деца ??? А той направи много и ако някой каже че не е така просто за мен е глупак и сляп. Направено е за града и то много….
По негово време нямаше едно бездомно куче, правеха се децки площадки и паркове.
Строеше и правеше а сега какво да ме извини новия кмет но за нищо не става, пионка.
Дано някога имаме кмет като господин Г. Иванов но знаели се може пак да се кандидатира……:

Анонимен
Анонимен
06.02.2018 6:50 6:50

Красимирчо,Георги Иванов не е балама пак да се кандидатира и да се занимава с боклуци като хасковлии. И за благодарност да го обвинява всеки ден в кражби. На мене пьк ми е интересно как, ако е крадял 20 години не можаха да го хванат и да го докажат това пред сьда,бе. Нали само проверяват 20 години все го разследват,вие ще го изкарате направо гениален-да крадеш без никой да те хване. Бас дьржа,че в частния бизнес е много по-добре-печели си повече и си е на спокойствие,без да го командорят тьпаци като Бойко от групировката СИК. На негово място ще си гледам кефа,а на вас, многознайковците-ще ви гледам сеира.

Анонимен
Анонимен
09.02.2018 13:56 13:56

Пак ви казвам-това дето Георги Иванов го направи-више не можете и да го боядисате. Може и да умирате от яд,ама е така.
Какво направи и прави новия кмет за Хасково ?????? Една пионка която я командват и нищо не прави за града ??????? Повечето улици са без осветление, бездомни кучета навсякъде, могат да ухапят или разкъсат някое дете или човек ??????? Градът е мръсен и нищо не се прави ???? Георги Иванов може да е всякакъв но ако не беше той, сега Хасково нямаше да изглежда така ????

Анонимен
Анонимен
09.02.2018 13:58 13:58

По негово време нямаше едно бездомно куче, правеха се децки площадки и паркове.
Строеше и правеше а сега какво да ме извини новия кмет но за нищо не става, пионка.
Дано някога имаме кмет като господин Г. Иванов но знаели се може пак да се кандидатира……:

На негово място ще си гледам кефа,а на вас, многознайковците-ще ви гледам сеира.

Back to top button