Хасково

Разчистват падналата ограда на ПГДС, обезопасяват футболното игрище

Разчистване на рухналата тухлена ограда на хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ започнаха от общинското предприятие „Екопрогрес“.

Специалистите от общината установиха, че и останалата част от оградата е опасна и днес още десетина метра от нея ще бъдат съборени. Haskovo.info припомня, че оградата рухна вчера, като затвори улица „Велека“.

От ръководството на гимназията обясниха пред Haskovo.info, че преди време е имало сигнал от граждани за лошото състояние в което се намира оградата. Той е изпратен до общината, а кметът Добри Беливанов го е препратил на гимназията. От ПГДС са сформирали комисия, която установила, че гимназията не може да се справи сама с проблема. От гимназията не бяха сигурни кога е строена оградата, но смятат, че при изграждането на футболното игрище и засипването с пръст е трябвало да бъде изградена подпорна стена.

Днес комисия от общината огледа терена. „Ще обезопасят отвътре терена, за да не натежи на стената, след това ще се вземат адекватни мерки“, заяви Ивомир Орлов от общинската дирекция „Архитектура“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button