Външни публикации

Максим Заклецкий, директор на Язаки Димитровград: Искаме хората в региона да живеят по-добре

От 1 март ръководството на новия завод за производство на автомобилни кабелни инсталации в Димитровград увеличава заплатите на операторите. Компанията увеличава и допълнителните социални придобивки и въвежда бонуси от 280 лв. за служителите, които спазват графика си. Разговаряме с Максим Заклецкий за програмите, с които най-новото предприятие в групата заводи на „Язаки България“ ще затвърди имиджа си на топ работодател.

– Г-н Заклецкий, в първата седмица на февруари ръководството на Язаки Димитровград обяви, че увеличава заплатите на операторите. С колко процента ще нарасне тяхното месечно възнаграждение?
– Следим отблизо пазарните тенденции в региона и преразглеждаме програмите, свързани със заплатите и допълнителните социални придобивки за работниците, за да останем привлекателен и надежден работодател. Първата стъпка бе да удвоим стойността на ваучерите за храна, която от началото на 2018 г. вече е 60 лв. По отношение на заплатите от 1 март стартовото възнаграждение за операторите в завода става 575 лв. бруто, а след 6 месеца трудов стаж те ще получават 600 лв. Към това добавяме и новата бонус система, която е обвързана единствено с липсата на отсъствия от работното място – т.е. всеки оператор, който спазва своя месечен график, получава още 280 лв. към основната си заплата. В резултат на тези нововъведения доходът на операторите с 6-месечен стаж в Язаки стига до 940 лв. Сравнено с 2017 г., ще постигнем 16 % увеличение в месечното възнаграждение.

– Предвиждате ли и други промени, свързани с допълнителните социални придобивки, както и с удовлетвореността на служителите?
– Непрекъснато имаме добри идеи за нови програми, вслушвайки се в това, което искат и търсят работниците. Още от старта на производствения процес осигуряваме на нашите служители безплатен транспорт, двустепенно меню в столовата на завода срещу 50 стотинки, 24-часово медицинско обслужване и работно облекло.
Освен че направихме бонус системата по-привлекателна, като я обвързахме с лесно постижими критерии, всеки наш служител може да получи допълнителни 230 лв. в рамките на програмата „Доведи приятел“. Служителят получава сумата, когато направи успешна препоръка за назначение на нов работник.
За да разширим още повече допълнителните социални придобивки, работим в тясно сътрудничество с фирми в Хасково и Димитровград с цел служителите на Язаки да се възползват от отстъпки за фитнес центрове, салони за красота и други услуги, свързани с по-доброто качество на живот.
Също така планираме старта на конкурси „Служител на месеца“ и „Най-добър екип на месеца“, както и месечна томбола за всички наши служители с атрактивни награди.
Има още много ползи, които ще предоставим, но нека те бъдат изненада за хората, които тепърва ще се присъединят към нас.

– Колко хора ще наемете в следващите месеци?
– Продължаваме нашата програма за наемане на нови служители, като целта е да привлечем още 350-400 души към семейството на Язаки Димитровград, за да гарантираме, че клиентът ще получи качествени продукти в срок. Приветстваме всички хора, които желаят да се развиват в международната компания, която предоставя конкурентни условия на труд, сигурност и професионални възможности.

– Миналата година „Язаки“ спечели наградата „Работодател на годината“. Как ще развивате имиджа си на предпочитан работодател през 2018-а?
– „Работодател на годината“ е наистина престижна награда, абсолютна привилегия за нас. Продължавам да казвам, че всеки отговорен работодател трябва да се развива в синхрон с общините и другите компании от социалния сектор, така че да допринесе за повишаването на качеството на живот. Това е начинът да мотивираш хората да вземат решение да останат тук, вместо да търсят по-добър живот в чужбина. „Язаки Димитровград“ ще продължим да полага усилия в тази посока. Ние искаме да направим хората по-щастливи, искаме те да живеят по-добре – защото хората са нашето най-ценно предимство.

Back to top button